Geschiedenis

Geschiedenis

Weinig Antwerpse bedrijven hebben een even innige band met Antwerpen en een even rijke traditie als Brouwerij De Koninck. Het is ondertussen ook de laatst overgebleven stadsbrouwerij van Antwerpen. Wist u trouwens dat Brouwerij de Koninck het op één na oudste handelsregister nummer van de Stad heeft, na de Zoo?

Mijlpalen

1827: Joseph Henricus De Koninck koopt de afspanning ‘De Plaisante Hof’ op de grens tussen Antwerpen en Berchem. Die sporen zijn vandaag nog zichtbaar in de vorm van de stenen grenspaal met gebeeldhouwde hand tegenover Brouwerij De Koninck.

1833: na het overlijden van Joseph Henricus De Koninck hertrouwt zijn echtgenote, Elisabeth Cop met Johannes Vervliet. Die bouwt de afspanning om tot Brouwerij De Hand naar de afbeelding op de grenspaal. Die hand herkent u vandaag nog altijd in het logo van de brouwerij.

1845: Carolus De Koninck, de oudste zoon uit het eerste huwelijk van Elisabeth Cop, neemt het bedrijf over.

1912: Brouwerij De Hand wordt omgevormd tot ‘Brasserie

Charles De Koninck’ met als zaakvoerder Florent van Bauwel.

1918: samen met Joseph Van den Bogaert start Florent van Bauwel

de brouwerij opnieuw op. Joseph Van den Bogaert, afkomstig uit een bekende brouwersfamilie uit Willebroek, studeerde aan de landbouw- en brouwerijschool van Leuven en heeft daardoor de nodige technische kennis. Met het duo Van Bauwel-Van den Bogaert begint de spectaculaire uitbouw van het bedrijf.

1949: Modeste Van den Bogaert, de zoon van Joseph, doet zijn intrede in de brouwerij. Hij zal het bedrijf meer dan 50 jaar leiden.

2010: Brouwerij De Koninck maakt deel uit van de groep brouwerijen rond Duvel Moortgat. Kennis, expertise en passie voor het bier brouwen van 2 Belgische familiale brouwerijen worden samengevoegd. Ook de brouwinstallaties in Antwerpen worden op punt gesteld.

Een ding is zeker: ‘De Koninck’ wordt nog steeds gebrouwen volgens het originele recept, met de beste ingrediënten en in de ideale omstandigheden.